MeinTheater combineert sloepvaren met improvisatielessen

BOLSWARD ‘Uit corona-nood ontstaan’, zo omschrijft Meiny Bakker van MeinTheater haar nieuwe cursusaanbod. Ze combineert daarbij sloepvaren met improvisatietheater.

,,Wat kunnen we wel doen?”, is een vraag die ze zichzelf stelt als een deel van haar cursussen uitgesteld of afgelast wordt. In samenwerking met Sloepverhuur Bolsward komt ze tot dit één-tweetje. ,,Er zijn hele mooie plekjes in het Friese land en ik ben wel van het locatietheater”, legt ze uit. ,,Zodoende kwam die combinatie omhoog.”

Inmiddels heeft ze haar eerste improvisatielessen voor kinderen en volwassenen alweer gegeven. In het Julianapark in Bolsward. ,,Dat smaakt naar meer”, aldus de dramadocent. ,,Zo ging het balletje rollen.” Ze mijmert hardop: ,,’s Avonds met de zonsondergang in het weidse Friese land..”

,,Improviseren is ook uit je hoofd gaan. Je gaat uit je hoofd, en in de actie zeg ik altijd. Ik stimuleer om niet te veel na te denken, maar te vertrouwen op je gevoel. We zijn veel bezig met hoe iets er uitziet. Dit is een beetje ‘los’ van alles. Dat past wel bij elkaar.”

Er is ruimte voor acht deelnemers, die vanuit Bolsward koers zetten naar een geschikte locatie rondom de stad. Eenmaal aangekomen wordt de ploeg verdeeld in twee teams en worden de beginselen van improvisatietheater en theatersport ervaren. ‘Met als doel vrijheid in spelen, lachen en genieten van alles wat ons land te bieden heeft’.

Bijkomend voordeel: de boottocht. Aan het einde van de avond zal de 8-meter lange sloep met schipper weer voor komen varen en onder het genot van een hapje en een drankje iedereen weer veilig Bolsward afzetten.

De exacte data staan nog niet vast, maar Bakker mikt op twee woensdagavonden in augustus. ,,Maar daar is ruimte om te schuiven. Het hangt ook van het weer af.”

Ze verwijst geïnteresseerden naar haar website -www.meintheater.nl- voor de laatste updates