Update | Tjisse Steenstra verlaat partuur Van der Bos

BITGUMMOLE - Tjisse Steenstra uit Bitgummole verlaat het perk en wordt weer opslager. Vanaf volgend jaar kaatst hij met Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. Steenstra kaatst dit jaar nog wel uit met zijn huidige maten Taeke Triemstra en Gert-Anne van der Bos.

Steenstra kaatste sinds 2017 met Triemstra en Van der Bos. Dat partuur pakte veel prijzen, maar greep als huizenhoog favoriet wel driemaal achter elkaar naast winst op de PC.

Hiemstra en Wassenaar wonnen vorig jaar de PC nog met opslager Marten Bergsma. Achterinse Hans Wassenaar over de keuze voor Steenstra op Kaatsnieuws.nl: ,,Tjisse is de bêste opslagger. Dat hat er de lêste jierren bewiisd. Dus dy hawwe je leaver by je as tsjin je.” 

Tegenover een imposante reeks van overwinningen in voorgaande seizoenen, staat de teller bij partuur Van der Bos in dit coronajaar nog slechts op een zege en wel in Bolsward. Het trio moest al viermaal zijn meerdere erkennen in het partuur van uitgerekend Menno van Zwieten, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar.

Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra kaatsen volgend jaar met Erwin Zijlstra uit Easterlittens. Opslager Menno van Zwieten neemt diens plek in en gaat volgend jaar - als achterinse - kaatsen met Enno Kingma en Kees van der Schoot.