Schettens begroet honderdste ‘kerkslaper’

SCHETTENS Na de eerste boeking eind 2017, heeft woensdag de honderdste gast in de kerk van Schettens geslapen. De familie Van de Poel uit Etten-Leur werd hiervoor even in het zonnetje gezet en ontving onder andere een zilveren lepeltje van de kerk.

De kerk is drie jaar geleden gerestaureerd en klaargemaakt voor overnachtingen. In 2018 en 2019 waren er telkens een ongeveer dertig boekingen, maar dit jaar loopt het storm met de reserveringen. ‘Deze zomervakantie zijn we bijna volledig volgeboekt, dus checken er momenteel dagelijks gasten in en uit’, zo meldt de organisatie.

Dat betekent alle hens aan dek voor de kerkbrigade, die ervoor zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. De klok staat nu dus bijna altijd stil in Schettens; een teken dat er gasten zijn in de kerk. Heel soms blijkt de klok dan toch even te slaan, maar dat is dan op speciaal verzoek van de gasten.

In de kerk kunnen sinds dit jaar maximaal vier gasten overnachten, omdat er, behalve twee bedden in de torenkamer, ook twee opklapbedden in de kerk staan. Dat is handig voor gezinnen, maar ook voor personen die minder goed ter been zijn.