Partuur Kv Bolsward wint eerste afdelingspartij

DRONRIJP In Dronrijp werd zondag de eerste afdelingswedstrijd in de jongens categorie gekaatst. Namens Kv Bolsward namen Dietmer Kuperus, Redmer Cnossen en Yoram Elzinga de kransen mee naar huis.

De eerste omloop moesten de jongens het opnemen tegen Baard. Dietmer voor best op, Redmer voorin en Yoram achterin. Door degelijk kaatsen kwamen de jongens steeds op voorsprong maar er moest voor ieder punt gestreden worden. Nagenoeg alle eersten werden op de stand 6-6 verdeeld. Uiteindelijk werd deze partij met 5-4 6-6 gewonnen.

De tweede omloop was een treffen met St. Jacobiparochie. Het eerste eerst pakten de jongens op 6-6. Vervolgens was het aan St. Jacobiparochie. Het liep even niet met de drie Bolswarders met als gevolg een 5-1 achterstand. Door wat omzettingen in het partuur werd de achtervolging ingezet en kwam de 5-5 aan de telegraaf. In dat laatste eerst liep Bolsward uit naar 6-0 en op die stand retourneerde Yoram op fraaie wijze een bal die richting de boven ging.

In de halve finale was het favoriete Dronrijp de tegenstander. De jongens liepen via 3-1 uit naar 5-3 en op 6-6 wist Dietmer de kaatst te behouden door de bal diep achterin op de slaan.

De finale ging tegen ‘De Trije doarpen’: Niawier-Metslawier-Oosternijkerk. Dietmer was licht geblesseerd. Hij kreeg na de 1-0 voorsprong kramp, waarna Redmer en Yoram de klus gezamenlijk moesten klaren. En dat slaagde behoorlijk: Bolsward liep uit naar 5-0, stond vervolgens nog een eerst af, maar stelde de overwinning veilig op 5-1 6-6.