Anneke Tuinenga en Peter van Zuiden winnen Pearkekeatsen bij KV Bolsward

BOLSWARD Een van de eerste ledenpartijen dit kaatsseizoen in Bolsward was het Pearkekeatsen. Van de 10 paartjes op de lijst wonnen Anneke Tuinenga en Peter van Zuiden zondag de kransen.

Er werd gekaatst in drie poules, waarbij vooraf niet gelijk aan te wijzen was wie het sterkere duo zou worden. Niet alleen door de oud ‘Freule-, PC-, Ald Meijers, en NK-winnaars’ werd er hoogstaand gekaatst, maar ook de overige kaatsers en kaatsters lieten hun kwaliteiten zien.

In poule A wisten José Cuperus en Robert Cuperus beide partijen te winnen en gingen daardoor naar de halve finale. In poule B waren overduidelijk Anneke Tuinenga en Peter van Zuiden met slechts twee tegen-eersten per partij de poulewinnaar, waardoor zij in de halve finale belandden.

In poule C streden vier pearkes voor de poulewinst om zo direct door te gaan naar de finale. In deze poule werden Kim Mollinga en Hendrik Bouwhuis de overduidelijke winnaar door alle drie partijen te winnen.

De halve finale was een snelle race van Anneke en Peter richting de winst. José en Robert behaalden toch nog twee eersten maar moesten hun meerdere erkennen. De pittige partijen in poule A tegen het jonge talent wisten ze te winnen, maar daar waren ze in deze ronde mogelijk nog niet helemaal van hersteld.

In de finale stonden Anneke en Peter wederom zeer sterk te kaatsen, maar dit deden Kim en Hendrik ook. Het ging lange tijd gelijk op met het verdelen van de eersten. Maar vanaf een 4 eersten gelijk konden Kim en Hendrik de sluwe opslagballen van Anneke niet meer goed het perk uit krijgen. Met een 5-4 en 6-0 eindstand wonnen Anneke en Peter deze partij en daarmee de prachtige kransen en de hoogste waardebonnen van partijsponsor Yde de Boer. Het was een geslaagde dag en er werd met gepaste onderlinge afstand nog even gezellig nagezeten voor de kantine.