Triathlon Workum blijft op de agenda, Maarten van der Weijden meldt zich als deelnemer

WORKUM In overleg met de gemeente mag de triathlon van Workum georganiseerd worden en daar is de organiserende partij, Stichting Buitensporten, zeer content mee. Aangezien veel evenementen al van de agenda zijn verdwenen, denkt de stichting dat veel mensen behoefte hebben om weer naar een evenement uit te kijken en dan met name de sporters die weer een doel krijgen om te trainen.

Dat de triatleten er weer zin in hebben blijkt wel uit vele aanmeldingen. Maarten van der Weijden is één van de deelnemers. De olympisch zwemkampioen maakte zijn deelname via social media bekend.

Het Workumer water is voor Van der Weijden geen onbekend terrein: twee jaar geleden hield hij een trainingssessie met wethouder Maarten Offinga ter voorbereiding op zijn eerste van twee pogingen de Elfstedentocht te zwemmen.

Zowel bij de heren als bij de dames is de limiet van 125 deelnemers zo goed als bereikt. Bij beide zijn de afstanden 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen, wat neerkomt op een 1/8 triathlon.

Om dit evenement te mogen organiseren moest er naast de verleende vergunning nog een protocol geschreven worden met daarin uiteraard de vele COVID19-maatregelen. Tijdens het schrijven van dit protocol is besloten om de dames en heren wedstrijd op te splitsen om zo de 1,5 meter in de wisselzone te kunnen realiseren.

Naast deze twee categorieën is er tussendoor ook nog een kids triathlon waarbij er voor de jeugd 12 tot 16 jaar een 1/16 (is dus helft van de afstanden van de 1/8) triathlon is en een 1/32 triathlon voor jeugd 8 tot 12 jaar. Voor de kids triathlon zijn nog startplaatsen beschikbaar, maar hierbij is de limiet 50 voor beide afstanden bij elkaar opgeteld.

Naast dat alle triatleten zich aan de nodige regels moeten houden, wordt er van het publiek ook verwacht om zich aan de COVID19-regels te houden. Alleen dan is een evenement als deze mogelijk in deze bijzondere tijd, zo schrijft de organisatie.