FOTO'S | Kaatsers eindelijk uit de startblokken

MORRA-LIOESSENS/BOLSWARD – Eindelijk konden de kaatsers hun eerste wedstrijden kaatsen het afgelopen weekend. Voorgaande maanden was wel volop getraind maar er was nog geen omloop verkaatst. Daar kwam in Morra-Lioessens eindelijk verandering in. De verenigingen hadden alles in het werk gesteld om de wedstrijden volgens de regels van de RIVM te organiseren.

Bij de heren ging de finale in Morra-Lioessens tussen Menno van Zwieten, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar en de verrassende finalisten Jelte Pieter Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Pieter Jan Leijenaar. Trio Van Zwieten was duidelijk te sterk voor Dijkstra, Van der Velde en Leijenaar. Op 1-5, 6-6 miste Leijenaar het perk en was de wedstrijd beslist. De jonge Pieter Jan Leijenaar uit Exmorra had de hele dag prima staan kaatsen en had een mooi debuut, maar hij kon in de finale geen potten breken. De derde prijs in Morra was voor Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra.

 

Bij de dames gingen Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia voortvarend uit de startblokken. Zij gingen met de krans naar huis nadat ze in de finale met 5-4, 6-2 te sterk waren voor Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum. De strijd om de derde prijs werd gewonnen door Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra.

 

Bolsward

Na de derde prijs in Morra was er zondag in Bolsward een eerste prijs voor Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Zij versloegen in de finale Enno Kingma, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra met duidelijke cijfers: 5-1, 6-2. Opslager Gert Anne van der Bos werd koning in Bolsward. Meer moeite hadden Van der Bos c.s. in de halve finale met Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Dat werd een wedstrijd met alles aan de hang, op 5-5, 6-6 gaf Dylan Drent een finaleplaats uit handen toen zijn bal kwaad vloog. Bergsma, Drent en Kootstra gingen met de derde prijs naar huis.