Tieners van de Martinikerk Bolsward maken vakantietas voor andere kinderen

BOLSWARD De tieners van de Martinikerk in Bolsward hebben afgelopen zondag tijdens hun tienerdienst, een speciale samenkomst voor tieners, 25 tassen samengesteld voor kinderen in Bolsward die het met een kleiner budget moeten doen.

De landelijke organisatie ‘Kerk in actie’ heeft een deze actie voor de zomervakantie bedacht. Via deze organisatie zijn er Fairtrade tassen geleverd. Deze tassen zijn gevuld met speelgoed, deels gesponsord door Sikma’s Warenhuis en naaimachines, en andere leuke dingen die van pas kunnen komen in de vakantie.

IJssalon Puur Bolsward, die ook Fairtrade producten verkoopt of gebruikt, heeft voor alle kinderen een tegoedbon voor een ijsje gesponsord. Buurtvereniging Blauwpoort heeft toegangskaartjes beschikbaar gesteld voor toegang tot speeltuin het Oordje. Atelier Staal en Steen uit Exmorra heeft voelsteenpakketjes gesponsord. Ook zit er een bon in van de boekenmarkt in de Martinikerk.

De kosten van deze actie worden gedragen door de diaconie van de Martinikerk. De tassen worden via de voedselbank uitgedeeld aan gezinnen met jonge kinderen. De tieners vonden het een erg leuke manier om op deze manier iets voor een ander te kunnen betekenen.