Heamiel-winnaars ontvangen prijzen

Tijdens Heamiel werden twee online opdrachten uitgeschreven: de Cupcake Challenge en de Lego Masters Kids. Vrijdag werden de winnaars bekendgemaakt.

Van de jeugdige thuisbakkers waardeerde de jury de creatie van Sanne Dijkstra het meest. Alle deelnemers konden van hun cupcake een foto maken en deze inzenden. Sanne maakte van haar baksel een heus ‘verhaal’. Zo beeldde ze uit ‘zeeën van tijd te hebben’, nu het Heamiel niet doorging. Twee leden van het Heamielcomité zaten in de jury, evenals Esther Sonderen, van de winkel Es-ster. Zij verzorgt met haar onderneming onder andere workshops cupcakes bakken en gold dus als expert van de driekoppige jury. Ze stelde tevens de prijzen beschikbaar, die naast Sanne Dijkstra gingen naar Emma Sluijter en Elbrich Ouderkerken. 

En waar bij de cupcakes de prijzen naar de meiden gingen, bestond het podium van de legobouwers uit alleen jongens. Hier werd het bouwwerk van Mart Kiewied als beste gezien, voor die van Daan Boermans en Jens Bosma. De opdracht voor de legofanaten: bouw een Tiidmachine, linkend naar het thema van deze jaargang. Ook hier was sprake van een digitale catalogus: de jeugdige bouwers konden hun inzendingen sturen per e-mail en delen op de sociale kanalen.

Hier gold Kor Sikma -van Sikma's warenhuis- als ervaringsdeskundige binnen de jury. Hij verblijdde de drie winnaars vrijdag met hun prijs.