Feestelijke erehaag na diploma-uitreiking

BOLSWARD Ouders die buiten een erehaag vormen voor hun geslaagde kinderen: het was een aparte diploma-uitreiking op het Marne college.

Verdeeld over vier dagen kregen de leerlingen hun felbegeerde papiertje. Het slotstuk van hun middelbareschoolperiode was echter een vreemde. De uitreiking was door het coronavirus anders dan anders. De leerlingen en hun mentoren zaten in de sporthal van de school en via een livestream konden de noodgewonden thuisblijvers -familie, vrienden en overige docenten- meekijken.

Het is het alternatief waar de school een tijd geleden al op heeft ingezet. ,,Ik vind het ook heel jammer dat het zo moet, maar het is zoals het is”, erkent rector Dikkie Alkema. ,,Corona verandert met de week.”

De school kiest daarom voor een variant waarbij ouders niet fysiek aanwezig zijn. ,,Natuurlijk willen we hen er bij hebben, maar dan zouden we met hele kleine groepjes moeten werken. Nu hebben we in ieder geval alle kinderen bij elkaar”, legt Alkema uit. ,,We hebben er het beste van gemaakt. Ik denk dat het mooi was zo.”