Leerlingen leggen hoogste muziekexamen af

REGIO Met inachtneming van de coronamaatregelen zijn zeventien leerlingen van Kunstencentrum Atrium geslaagd voor het D-examen. Het D-diploma voor het bespelen van een instrument is het hoogste examen op een muziekschool. Hiermee tonen leerlingen aan dat ze goed in staat zijn om zelfstandig verder te studeren. De D-examens zijn individueel afgenomen en vonden op 25 en 26 juni plaats.

De geslaagden zijn zeer getalenteerde muzikanten die al jaren les volgen bij een muziekschool. Traditiegetrouw geven zij ter afsluiting voor de zomervakantie met elkaar een optreden voor publiek, waarna hun docent het diploma overhandigt. Door COVID-19 was deze feestelijke finale dit jaar niet mogelijk. ,,We hebben het examen met voldoende afstand tussen elkaar in een grote ruimte afgenomen", aldus examencoördinator Marten Miedema. ,,Daarna werd het diploma buiten uitgereikt."

Bij het zogeheten D-traject, dat ongeveer een jaar in beslag neemt en tevens bestaat uit enkele optredens gedurende het seizoen, werkt Kunstencentrum Atrium samen met Seewyn Kunsteducatie. Seewyn biedt muzieklessen aan in de gemeente Waadhoeke. Er zijn drie Seewyn-leerlingen geslaagd voor het D-examen.