Bondscoach Jong Oranje verrast jeugd KV Westergo

BOLSWARD Het korfbalseizoen kreeg voor de jeugd van KV Westergo toch een leuk einde. Door het coronavirus werd de zaalcompetitie in maart abrupt afgebroken, de voorjaarsveldcompetitie helemaal niet gespeeld en de training kon pas vanaf mei hervat worden.

Donderdag was er echter hoog bezoek: Kees Vlietstra, de bondscoach van Jong Oranje, kwam naar Bolsward om een clinic te verzorgen. Het eerste trainingsuur de jongste jeugd en daarna de oudere spelers.

Met inspirerende, afwisselende oefenstof wist hij de Westergojeugdspelers aan zich te binden. Elk kind werd bijvoorbeeld op zijn of haar niveau uitgedaagd de grens van wat nog juist mogelijk is op te zoeken om toch nog tot scoren te komen. Ook met gevarieerde schotoefeningen beleefden alle spelers hun succeservaring.

Jeugdtrainers van Westergo assisteerden en deden meteen inspiratie op met deze clinics. Uit de opgemaakte reacties na afloop (ook van ouders) waren deze trainingen een groot succes.

Een mooi slot voor de Westergojeugd van zo’n raar verlopen seizoen. Na de beide clinics ontvingen de winnaars van de Korfbal Challenges -deze werden in de coronatijd in het leven geroepen- hun prijs en werd er een cadeautje uitgedeeld vanwege het 45-jarig jubileum van Westergo