Geen Night of the Heamiel, wel deze toepasselijke muziekvideo

Normaal gesproken zou het Julianapark in Bolsward vanavond volstromen voor Night of the Heamiel. Dit jaar, zoals inmiddels bekend, niet. Toch is er door de ‘vaste band’ een nummer opgenomen.

De muzikanten komen met het toepasselijke ‘Er is niemand in de stad’ van De Dijk, ingezongen door Jeen Waterlander. Dit nummer werd vrijdagmiddag gedeeld op de Facebookpagina van het Heamielcomité.

Klaas Zijlstra is één van de muzikanten en hij regelt normaal gesproken de line-up en programmering op de drukbezochte muziekavond in het park. Er lag volgens hem al genoeg materiaal klaar voor deze editie, maar gerepeteerd werd er nog niet toen bekend werd dat alles voorlopig stil zou liggen. Eén van de bandleden kwam vervolgens met de optie om een video op te nemen. 

,,Iedereen heeft thuis zijn partijen ingespeeld en het is tot één video gemixt”, legt Klaas uit. ,,Ik heb daar inmiddels wat ervaring in, dus ik weet waar we op moeten letten. Zo is het belangrijk dat het tempo voor iedereen duidelijk is.”

In de video zijn fraaie dronebeelden te zien van een leeg park en de leegte in het straatbeeld van Bolsward. Het resultaat is hieronder te zien.