Zomerexpositie in het Fotolokaal in Tjerkwerd

TJERKWERD In het Fotolokaal in Tjerkwerd is vanaf zondag de nieuwe zomerexpositie te zien. Hierin is het werk van de fotografen Patricia Heuker of Hoek, Janos Libor en Janna van der Meer tentoongesteld.

De opening is zaterdag en deze is vanaf 15.00 uur te zien via Facebook en YouTube (via deze link).

Patricia Heuker of Hoek presenteert twee series: Dutch girl en Fragile. De portretten in Dutch girl zien eruit alsof ze van porselein zijn gemaakt. Patricia heeft hiermee vorig jaar de Mediterranean contemporary art Prize in Italië gewonnen. De Fragile serie bestaat uit drie grote werken: Flood, Smog en Plastic en gaat over de natuur en de kwetsbaarheid van het leven. De werken laten de impact zien van het (mis)gedrag van de mensen op onze planeet en dus op de kinderen. Patricia exposeerde eerder al in Tokyo en New York. Nu kan Friesland met haar kennis maken.

Janos Libor is een wereldreiziger uit Hamburg en exposeert, ondanks vele eerdere verzoeken daartoe, voor de eerste keer een aantal van zijn foto’s. In de expositie zijn schitterende landschappen en portretten uit Centraal-Azië te zien. Ook foto’s van Aisholpan, de Eagle Huntress, bekend van wereldberoemde documentaire over de eerste vrouwelijke adelaar jager van Mongolie.

Janna van der Meer komt uit Haskerdijken. Ze woont op een boerderij en wordt omringd door vee. Creaturen bij uitstek, door de mens ontwikkeld, om de mens tot dienst te zijn. Volgens Janna lijken mensen meer op het vee dan ze zich realiseren. Haar dierportretten hebben een poëtische zeggingskracht.

De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 10.30-17.30 uur. De expositie loopt tot en met 6 september 2020. Een voorproefje van de expositie en het laatste nieuws is te vinden op www.hetfotolokaal.nl.