Gratis ‘Red de bij’ lespakket voor basisscholen Súdwest

REGIO Windpark Fryslân en samenwerkingspartners zijn onlangs gestart met het inzaaien van een 'Honey Highway’ van 35.000 vierkante meter langs de A7. Dit creëert een blijvend paradijs voor bijen door streekeigen, wilde bloemen te zaaien en te beheren in de bermen van Nederland.

Alle basisschoolkinderen in de gemeente Súdwest-Fryslân krijgen nu de kans om te leren over het belang van de bij. Honey Highway heeft een gratis werkpakket ontwikkeld. Na aanmelding krijgen de scholen het pakket -een werkblad voor de onderbouw en een voor de bovenbouw en een zaai-instructiefilmpje- vrijblijvend per email. Per post wordt een doos met zakjes bloemenzaden toegestuurd.

De samenwerking met Deborah Post van Honey Highway voor het geven van informatie op basisscholen is op initiatief van Windpark Fryslân tot stand gekomen. ,,We vinden het belangrijk om de omwonenden en hun kinderen te betrekken bij dit bijzondere project en uit te leggen waarom het zo belangrijk is om de bijen te ondersteunen”, aldus Anne de Groot, projectdirecteur van Windpark Fryslân.

Post, biologisch-dynamisch imker en initiatiefnemer van Honey Highway: ,,Ik wil iets doen om bijen en andere insecten te behouden en terug te brengen in onze landbouw en mooie Nederlandse landschappen. Door de bermen te zaaien met 40-50 soorten wilde bloemenzaden, creëren we een blijvend paradijs voor bijen en andere insecten.”

Scholen kunnen zich aanmelden via info@honeyhighway.nl. Meer informatie op honeyhighway.nl.