Dieuwke de Boer-Bakker (89) verhuist per koets van Nijland naar Wommels

WOMMELS Een bijzondere verhuizing: de 89-jarige Dieuwke de Boer-Bakker is zaterdag per koets vervoerd van de Singel in Nijland naar haar nieuwe onderkomen aan de Skeakel in Wommels.

En daar is een reden voor. De Boer is er geïnteresseerd in vee, vooral in paarden en koeien, zo laat één van haar kinderen weten. Dit heeft alles te maken met haar vroegere werk. In haar jonge jaren was ze melkster.

Samen met haar man had ze een transportbedrijf en was ook zelf chauffeur op de vrachtwagen. Voor die tijd (zestiger jaren) een geëmancipeerde vrouw. Ze vervoerde vooral paarden.

De zeven kinderen hebben ze altijd bij het bedrijf betrokken, drie zonen hebben het transportbedrijf overgenomen. Daar is ze trots op. Voor de kinderen reden genoeg om de actie op te zetten.

Want de verhuizing is niet per se een eigen keuze, maar door veranderende omstandigheden wel noodzakelijk. Door de huidige coronamaatregelen kan mevrouw De Boer niet meer naar de dagbesteding van Patyna Wommels en ontvangt ze ook minder bezoek.

Ook het lopen gaat steeds moeilijker en in de omgeving is een aantal keer ingebroken, waardoor ze zich minder veilig voelt. Ze neemt nu intrek in een aanleunwoning.

Met de koetstocht probeerden de kinderen van een trieste dag uiteindelijk een mooie dag te maken met een nieuw perspectief, zo schrijft één van hen.