Toch een Fietselfstedentocht dit jaar, op de interactieve hometrainer

Een alternatief voor mensen met een startkaart voor de Fietselfstedentocht, mensen die waren uitgeloot en zelfs mensen van de andere kant van de wereld: op Pinkstermaandag wordt de tocht wel verreden, zij het op de interactieve hometrainer.

Via het programma Zwift en op een interactieve hometrainer kunnen fietsers vanuit de woonkamer in georganiseerde vorm de ‘Thuis11’ van 2020 fietsen. Een officiële tocht is het niet, zo meldt de organisatie, maar het gaat om de sportieve prestatie.

Maandag 1 juni zal om 05:00 uur dus het virtuele startschot klinken en kunnen mensen, gewoon vanuit de woonkamer, slaapkamer, tuin of waar dan ook, de 235 kilometer fietsen.

Deelnemers kunnen ook kiezen om alleen de 'onderste helft' te kiezen. De tocht over 92 kilometer start om 10.30 uur. De fieters krijgen een digitale stempelkaart en - na voltooiing van de tocht - een online certificaat.

Aanmelden kan via www.fietselfstedentocht.frl/nl/thuis11 en deelname is geheel gratis. Tijdens het fietsen kunnen deelnemers virtueel met elkaar communiceren.