Schaats Training Bolsward start buitenseizoen met gratis skeelerlessen voor jeugd

BOLSWARD Ook bij Schaats Training Bolsward (STB) zijn de zomertrainingen weer voorzichtig opgestart. Daarbij wordt echter nog niet het volledige programma gedraaid, maar kinderen tot en met twaalf jaar kunnen hun rondjes weer maken op de skeelerbaan. Dat geldt ook voor niet-leden, die vijf proeflessen gratis mee kunnen doen.

Waar de vereniging -met in totaal zo’n 165 leden- normaal in de zomermaanden druk bezig is met veld-, fiets- en skeelertraining, beperkt dat zich in coronatijden tot slechts het laatste deel van die opsomming en dan ook nog eens alleen voor de jongste leden. Een bewuste keuze, zo legt bestuurslid Pauline Wetting-Ketel uit. ,,Bij de ouderen groepen is het lastig om anderhalve meter afstand houden en bij veldtraining zouden ze veel materialen moeten vastpakken. Dat is nu niet slim.”

Skeeleren blijkt sowieso een populaire bezigheid tijdens de coronacrisis. Daar hoopt ook STB van te ‘profiteren’. De proeflessen -die plaatsvinden op vrijdagavond- worden aangeboden om zo mogelijk het ledenbestand uit te breiden. ,,Skeeleren is de beste opstap naar het schaatsen”, is de logische uitleg.

Voor de schaatstrainingen maakt de vereniging dit jaar voor alle leden gebruik van de ijsbaan in Leeuwarden, waar vorige jaren Thialf in Heerenveen de thuishaven voor de jeugd was. Maar wanneer dat seizoen dit jaar precies start is nog onduidelijk. ,,Normaal duurt het buitenseizoen totdat we ‘t ijs opgaan, zo rond eind september”, schetst Wetting. ,,Maar in dit geval is het nog een vraagteken wanneer dat is.”

Meer informatie over het aanmelden voor de proeflessen op schaatstrainingbolsward.nl.