De Drie Posten hervat tennisseizoen met gratis proeflessen

BOLSWARD Nu de meeste sportfaciliteiten voor de jeugd weer open mogen, komt tennisvereniging L.T.C. De Drie Posten in Bolsward donderdag 7 mei met gratis proeflessen voor zowel leden als niet-leden. Deze stonden aanvankelijk gepland op 2 april, maar konden door de coronamaatregelen niet doorgaan.

,,We willen zoveel mogelijk kinderen op de tennisbaan krijgen", zegt bestuurslid en jeugdcoördinator Richard Veltman. ,,Dat is tweeledig: wij kunnen er onder andere voor zorgen dat kinderen weer gaan sporten. Dat kan bij ons op een mooie en veilige manier, maar er is ook een verenigingsbelang. We hopen de instroom van jeugdleden te vergroten."

De lessen worden verzorgd door Tennisacademie Friesland, die ook de materialen zoals rackets en ballen faciliteert. ,,Deze worden goed gereinigd", benadrukt Veltman. 

Het tennispark is volgens het bestuurslid ‘coronaproof’ gemaakt. ,,Plekken waar de kinderen niet mogen komen zijn met linten afgezet en er staan op verschillende plekken handgels en keukenpapier."

De proeflessen beginnen om 17.00 uur voor kinderen uit groep 3 en 4. Een les duurt drie kwartier en na een ‘wisselpauze’ van vijf minuten komt de volgende groep op de baan. Dit gaat door tot 19.30, als de les voor belangstellenden op het voortgezet onderwijs begint. Vanwege de RIVM-maatregelen mogen ouders niet op het tennispark blijven. De kinderen worden opgevangen bij het toegangshek door vrijwilligers van de vereniging.

Aanmelden voor de proefles is verplicht en kan door een mail te sturen naar jeugdcommissie@dedrieposten.nl. Daarbij de vermelding van naam, leeftijd en 06-nummer waarop de ouders zijn te bereiken. Meer informatie op dedrieposten.nl.