Tjerkwerd krijgt 5000 euro voor kunstwerk

SNEEK - Dorpsbelang Tjerkwerd en omstreken krijgt 5.000 euro vanuit het Cultuurfonds Fryslân voor het kunstwerk Fyftjin en Fierder.

Het kunstwerk van kunstenaar Pieter Jan Stallen gaat over historie én toekomst van de Elfstedentocht. Fyftjin en Fierder symboliseert ‘verleden én verlangen’ en wordt halverwege de route van de Elfstedentocht, in Tjerkwerd geplaatst.

Het is een van de 62 cultuur- en natuurprojecten die vanuit het fonds een financiële bijdrage tegemoet mogen zien. Hiermee gaat een bedrag van 154.095 euro naar de sector, die het door de coronacrisis moeilijk heeft. Het Cultuurfonds is coulant met het uitbetalen van de toegezegde steun, mochten projecten (deels) nog niet doorgaan.

Musea zijn dicht, theatervoorstellingen gaan niet door en festivals zijn afgelast. Daarom is het juist nu belangrijk om makers te blijven ondersteunen. Onder de 62 prachtige nieuwe projecten voor cultuur en natuur in Friesland hebben onder andere de volgende projecten een bijdrage ontvangen.

Aan de Stichting Kleding Uitleen in Balk is 1500 euro toegezegd. de Kunstkring in Balk krijgt 100 euro en de concertreeks Nije Lûd in Súdwest Fryslân krijgt 1500 euro.

.