Voorzichtig laveren in de supermarkt: ‘best eng’

Drogisterijen en supermarktconcern Jumbo stelden dinsdag per direct een deurbeleid in. Bij de supermarkt mag per tien vierkante meter vloeroppervlak maximaal één klant in de winkel. Zo mag bijvoorbeeld een winkel met duizend vierkante meter vloeroppervlak niet meer dan honderd klanten binnen hebben.

Als het maximum aantal klanten bereikt is, moet er buiten worden gewacht tot een klant de winkel verlaat. Het maximum is gebaseerd op het aantal klanten, het aantal collega’s in de winkel hoeft niet meegerekend te worden. Dit blijkt uit een interne memo die Jumbo naar de supermarktmanagers heeft gestuurd.

Jumbo vraagt een beveiliger bij de ingang te plaatsen. Als er geen beveiliger aanwezig is, wordt aan de managers gevraagd om tijdens de eerste dagen een medewerker bij de deur te zetten om het deurbeleid uit te leggen aan de klanten. Daarnaast moeten klanten alleen boodschappen komen doen.

Hoe gaat het winkelend publiek om met de nieuwe coronamaatrdegelen in de supermarkten? De Leeuwarder Courant nam poolshoogte in Bolsward.