Stefan van der Pal zet streep door Elfstedenzwemtocht

REGIO Stefan van der Pal zet een streep door zijn plan om de elfstedentocht te zwemmen. De duursporter zou van 2 tot en met 5 juli het water induiken, maar het coronavirus gooit roet in het eten.

‘Met pijn in ons hart hebben mijn vrouw Marianne en ik, samen met ons bestuur en de projectgroep, de knoop door moeten hakken om net als bijna iedere (sport)organisatie ook ons evenement, mijn droom - de Elfstedenzwemtocht 2020 - te annuleren’, zo schrijft hij in een brief.

‘Begin deze week hebben we naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen en maatregelen die ten minste gelden tot 1 juni moeten constateren dat het voor onze organisatie onmogelijk wordt om in het korte tijdsbestek dat eventueel na 1 juni nog beschikbaar is de tocht te organiseren op de manier zoals wij dat voor ogen hebben.’

Ook geeft hij aan dat het ‘allerminst goed voelt’ om in deze moeilijke en onzekere tijd bijdragen te vragen van ondernemers en bedrijven die het zelf mogelijk moeilijk genoeg hebben.

Er komt geen nieuwe datum in 2020, zo laat hij weten. ‘Pas wanneer de onzekere tijd waarin we als samenleving momenteel verkeren is weggetrokken en ook de teleurstelling, gaan we kijken naar een eventueel vervolg in 2021.’

Hij besluit met de mededeling ‘verdrietig te zijn’ dat de goede doelen die ze wilden steunen (Stichting Semmy, Make-A-Wish en KiKa) niet de financiële steun krijgen die zij hoopten te kunnen bieden.