Nij Smellinghe maakt beeldbellen voor patiënten mogelijk

Juist bij een opname in het ziekenhuis is bezoek van naasten fijn. Als afleiding, om zorgen te delen en om samen te zijn. Door de coronacrisis kunnen patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis minder of zelfs geen bezoek ontvangen. Bij patiënten met (verdenking op) het coronavirus is bezoek helaas niet toegestaan.

Gelukkig zijn er veel patiënten die zelf met een mobiele telefoon kunnen beeldbellen. Voor de anderen heeft ziekenhuis Nij Smellinghe nu iPads gereedgemaakt voor beeldbellen. Zo kunnen zij toch hun naasten zien en spreken.

,,Echt bezoek is natuurlijk het mooist. Maar ook als dat niet kan, willen we graag dat mensen zich niet alleen voelen. Wij zijn daarom blij met deze mogelijkheid”, aldus Jannie Kootstra, teammanager van twee verpleegafdelingen.

Op de verpleegafdelingen kunnen patiënten, eventueel met hulp, zelf beeldbellen. Op de Intensive Care bellen zorgverleners voor de patiënt het thuisfront met BeterDichtbij. Ook voor medewerkers is dit een fijne oplossing.

IC-verpleegkundige Ans Veenstra: ,,Bij een opname op de Intensive Care is de begeleiding van familieleden erg belangrijk. Normaal is dat echt onderdeel van ons werk. Fijn dat we op deze manier ook hen toch goed kunnen betrekken.”