Gemeente stopt proef met eenrichtingsverkeer door binnenstad Bolsward

De proef met eenrichtingsverkeer door de binnenstad van Bolsward is per direct gestopt. Aanvankelijk zou de testperiode nog doorlopen tot en met 29 maart, maar door de gevolgen van het coronavirus is deze eerder stilgelegd.

De gemeente zag dat ,,het verkeer drastisch afnam” waardoor de proef niet meer representatief is en het dus geen nut heeft deze door te laten lopen. ,,Daarom hebben we er voor gekozen dat het centrum nu weer bereikbaar is zoals eerder het geval. We weten nog niet wanneer we een nieuwe proef gaan doen. Dat hangt er van af hoe lang deze maatregelen blijven”, zo luidt de reactie vanuit Súdwest-Fryslân.

Lees ook: Experiment: eenrichtingsverkeer in Bolswarder centrum

De Vereniging Ondernemend Bolsward (VOB) drong ‘in het kader van de bereikbaarheid’ aan op het stoppen van de proef. ,,Het is belangrijk dat mensen in deze moeilijke tijd zo snel mogelijk op de plek van bestemming kunnen zijn om hun boodschap in de binnenstad te kunnen doen”, aldus voorzitter Niels Engelmoer. ,,Bovendien is het eerste half uur parkeren gratis.”

Sinds begin maart konden automobilisten het centrum van de stad alleen nog vanaf de Snekerpoort bereiken. Vanaf de andere kant werd het verkeer omgeleid via het Skilwyk.