Weer geen winst Sc Bolsward (za) tegen TOP’63

BOLSWARD TOP’63 is een angstgegner voor Sc Bolsward (za). In de eerdere ontmoeting werd het al 2-0 voor de bezoekers en ook zaterdag bleek de ploeg uit Oppenhuizen een uiterst lastige tegenstander.

Zoals vaak startte Bolsward sterk. De thuisclub kreeg veel mogelijkheden en schietkansen en moest wachten tot de 31e minuut toen de razendsnelle Robin Hendriks dan eindelijk de bevrijdende openingsgoal scoorde: 1-0. Ondanks kansen op meer was dit een te krappe ruststand. Vervelend was het geblesseerd uitvallen van spits Bart Gietema. De vooraf niet fitte Maxime Mulder mocht zijn plaats in de spits overnemen. Op de plaats van Mulder speelde good old Otte van der Goot.

Na rust een zelfde spelbeeld. Bolsward voetballend duidelijk de betere ploeg, maar de thuisclub wist zoals zo vaak de kansen niet te verzilveren. De dreigende spits Mulder kreeg verschillende mogelijkheden en was vaak te gehaast in de afronding. Ook de uitblinkende Tom Lindeboom wist het doel niet te vinden.

Ook TOP’63 kreeg mogelijkheden. In de 64e minuut redde doelman Kevin Huizinga tot twee keer toe een inzet van de gasten.

Scheidsrechter Van Zutphen zou vervolgens een belangrijke rol spelen. Gelegenheidsspits Maxime Mulder werd op snelheid hard onderuit geschoffeld door de doelman van TOP. Duidelijk een doorgebroken speler of in ieder geval zo’n ernstige overtreding dat een rode kaart op zijn plaats mocht zijn. Van Zutphen toonde de goalie slechts geel en daarmee werd Bolsward een zekere 2-0 door de neus geboord. Tien minuten later leek Bolsward dan toch nog, meer dan verdiend, op de beslissende voorsprong te komen na een eigen doelpunt van de gasten. Na eerst goedkeuring, ging de scheidsrechter in op het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter en alsnog werd het doelpunt afgekeurd en zo bleef het een magere 1-0.

Kansen kreeg Bolsward genoeg. Met name Mulder sprong hier vaak wild mee om. Begrijpelijk, daar hij normaliter op ‘3’ speelt.

Zoals het vaker gaat in het voetbal viel het doelpunt aan de andere kant. Roelof Booy wist in de 88e minuut Bolsward in mineur te krijgen door een van de weinige goede aanvallen te belonen: 1-1.

Zo verliest Bolsward wederom punten en lijkt er voor de ploeg van Nijholt nog steeds reëel gevaar voor degradatie/nacompetitie. Kansen zijn er voldoende, goals te weinig.