SC Bolsward (zo) komt niet tot scoren tegen De Wâlden: 0-0

BOLSWARD Afgelopen zondag was er een inhaalprogramma. Na een aantal afgelastingen vanwege het stormachtige weer en grote hoeveelheden water, stond de thuiswedstrijd tegen De Wâlden op het programma. De heenwedstrijd in Damwoude werd nog kansloos verloren door de Bolswarders met 4-0.

SC Bolsward begon de wedstrijd met een aantal wijzigingen door blessures. Zo startte routinier Özgur Akkus in de basis net als Arjen Bogaard. Ook de van een langdurige blessure herstelde Paul Huisman zat weer bij de selectie.

Onder redelijke weersomstandigheden, zo nu en dan een buitje en een schraal zonnetje, begonnen de teams onder leiding van scheidsrechter van dienst -de heer Katje- aan de wedstrijd. SC Bolsward liet er geen gras over groeien en zette De Wâlden direct op eigen helft vast.

Via aanvoerder Mounir Bou-Asrar en de hard werkende Harmen Anema werd het middenveld in handen genomen door de Bolswarders. Arjen Bogaard trof op aangeven van Bou-Asrar jammerlijk de paal. Luttele minuten later scheerde een opgepikte bal door Özgur Akkus de lat.

De Wâlden probeerde via lange ballen hun spits Wieger Sikkema (13 goals) te bereiken, maar Sikkema had tegen het geconcentreerd spelende centrale duo Romano Perridon en Ruben Jellesma geen schijn van kans.

Kort voor rust werd het aluminium nog voor de derde keer geraakt, nu was het Ruben Jellesma die zijn schot via de lat het veld weer zag in stuiteren.

De tweede helft had een zelfde spelbeeld als de eerste. Een onmachtig De Wâlden, de Bolswarders bepaalden het spel, maar weigerden resoluut de trekker over te halen. De Wâldster muur leek moeilijk te slechten. Gaandeweg de tweede helft werd het spel van de Bolswarders slordiger en voorspelbaar.

De verse krachten Paul Huisman en Douwe Gietema leken het elftal van nieuwe impulsen te voorzien. Een goed opzette aanval via Douwe Gietema en Lorenzo Lemmers belandde bij de net ingevallen Paul Huisman, maar Huismans inzet werd voor de doellijn geblokt.

Lorenzo Lemmers trof voor de verandering met een prima schot nogmaals het aluminium. Ook de goede acties van de ook ingevallen Pascal Alkema werden niet tot doelpunt gepromoveerd.

Na 90 minuten vond scheidsrechter Katje het wel welletjes en volgde een puntendeling door het doelpuntloze gelijkspel.

Ondanks dat er meer in had gezeten kunnen de Bolswarders terugkijken op een goede wedstrijd, behalve dat men niet wist te scoren. Met name de meer dan prima invalbeurt van Douwe Gietema en de terugkeer van Özgur Akkus en Paul Huisman geven aan dat het in de breedte wel goed zit bij de selectie van Haanstra. Gezien het vertoonde spel kunnen de manschappen van trainer Haanstra de naderende ontknopingen in de competitie met vertrouwen tegemoet zien.

Zondag speelt SC Bolsward een uitwedstrijd tegen MKV’29 in Leeuwarden, aanvang 14.00 uur.