Autocircuit: Hoe kun je zuinig en duurzaam rijden?

REGIO - Nederland is bewust bezig met het milieu en duurzaamheid. Er zijn dan ook veel goede tips om milieuvriendelijk de weg op te gaan.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je auto moet nog steeds te allen tijde voorzien zijn van een geldige APK. Ook in deze vreemde periode is het dus zaak je auto op tijd bij een garage te laten keuren.

Boete

Wanneer de APK van je auto is verlopen en je de auto niet schorst, dan kun je (na twee maanden) een boete krijgen van 140 euro en 9 euro administratiekosten. Dat wil niet zeggen dat je de APK daarom maximaal twee maanden kunt laten verlopen. Je mag namelijk vanaf het moment dat je APK verlopen is niet meer de weg op.

De enige uitzondering is wanneer je binnen twee maanden na de vervaldatum zonder omweg naar de garage rijdt waar je een keuringsafspraak hebt. Zorg dat je een afspraakbevestiging bij je hebt, want als je wordt aangehouden zal de politie hier naar vragen.

Anderhalve meter

De meeste garagebedrijven en fastfitters zijn ook in deze periode geopend. Wel zijn er maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo geldt de regel om anderhalve meter afstand te houden onverminderd binnen de muren van het garagebedrijf en kan het ook zijn dat er maar een beperkt aantal klanten tegelijk binnen aanwezig mag zijn.

Bel daarom vooraf je garagebedrijf of fastfitter voor een afspraak, kom alleen naar de afspraak en volg de regels en aanwijzingen van het bedrijf op. Vraag bij twijfel gerust of ze je auto na keuring of reparatie desinfecteren. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf desinfecterende doekjes of vloeistof mee te nemen.

Tweedehands auto kopen? Begin je zoektocht op Autocircuit.nl