Datum en doelen bekend: Stefan van der Pal begint 2 juli aan Elfstedenzwemtocht

REGIO Stefan van der Pal begint op donderdag 2 juli om 16.00 uur aan zijn Elfstedenzwemtocht. Hij gaat te water bij Stadsschouwburg De Harmonie, in gezelschap van 111 meezwemmers. Leeuwarden is daarmee de enige plaats waar meezwemmen mogelijk is. Stefan finisht naar verwachting op zondag 5 juli, bij het WTC WestCord hotel in Leeuwarden.

Bij deze finishlocatie was vrijdag ook de persconferentie waarin de tocht verder werd toegelicht. Naast de startdatum ook de goede doelen waar Van der Pal geld voor inzamelt. Dat zijn Make-A-Wish, Kika en Stichting Semmy. Ook werd het platform waarop acties en donaties kunnen worden aangemeld gelanceerd: www.itgietmal.nl.

Scholen worden opgeroepen in actie te komen voor kinderen met ernstige ziekten, en ook particulieren en bedrijven kunnen hun steentje bijdragen. Vier leden van de Brandweer Bolsward kondigden onlangs al aan de actie van Van der Pal te zullen ondersteunen. Zij steppen vanuit het zuidelijkste puntje van Nederland in terug naar Bolsward. Met die tocht van ruim 360 hopen zij via sponsoring en donaties geld op te halen.

Lees ook:Steppend van Zuid-Limburg naar Bolsward: vier brandweerlieden in actie tegen kinderkanker

Het startschot op 2 juli wordt gegeven door de Commissaris van de Koning Arno Brok, vanaf het Statenjacht Friso.

Stefan kondigde eerder al aan de tocht ‘andersom’ te zwemmen: eerst naar Dokkum. Ook bij de eerste Elfstedentocht, 111 jaar geleden, werd die route geschaatst. Hij zal de tocht zwemmen naast een elektrische sloep, met daarin zijn begeleidingsteam.

Stefan van der Pal (1980) is een erkend duursporter. Zo is hij onder meer tweevoudig winnaar van de toonaangevende Frysman triatlon en vijfvoudig Noord-Nederlands kampioen triatlon Olympische afstand. In 2018 heeft hij de Elfstedentocht (230 km) hardlopend afgelegd in een tijd van 24 uur en 53 minuten.