Westergoo stevent af op kampioenschap

BOLSWARD Als de voortekenen niet bedriegen, dan stevent het eerste viertal van de Bolswarder schaakclub Westergoo af op het kampioenschap. Westergoo won dinsdag van Steenwijk en verstevigde daarmee de koppositie. De Bolswarders staan met nog twee ronden te gaan drie punten ‘los’ van de rest.

Jos Dölle deed tot dusverre alle externe wedstijden mee en hij wist een 100% score te boeken: 5 uit 5. Dinsdag speelde hij aan bord 1 en wist opnieuw vrij moeiteloos te winnen. Johan Leeverink won eveneens, ditmaal aan het derde bord. Het ‘winnende’ halfje werd bijgeschreven door HarmJan Dijkstra. Fokke de Boer stelde enigszins teleur door zijn remisestelling onnodig te verkwanselen.

Westergoo II, dat in dezelfde klasse uitkomt als het eerste, staat op een een-na-laatste plek en deelt die stek met ODI Workum. Westergoo III lijkt veilig. Het staat vierde in de poule achter DSC 2, De Donger 3 en Mid-Fryslân 4.

In de interne competitie is het redelijk spannend. Murk Viersma uit Wommels leidt de ranglijst voor Cees Banning en HarmJan Dijkstra. Verrassend vierde staat Hessel van der Pal uit Franeker. De plaatsen vijf tot en met 8 worden ingenomen door respectievelijk Jos Dölle, Fokke de Boer, Johan Leeverink en Gerrit Stornebrink. Tot eind april wordt er op dinsdag in het Convent over elke zet diep nagedacht.