Politie lasert in Noord-Friesland: honderden bekeuringen en invordering rijbewijzen

Team Verkeer Noord-Nederland heeft de afgelopen dagen op verschillende plaatsen in Friesland radarcontroles gehouden. Daarbij zijn honderden boetes uitgedeeld en rijbewijzen ingevorderd.

Maandag werden op de Foarwei in Kollumerzwaag 1220 passanten gecontroleerd en 30 overtredingen geconstateerd. De snelheidslimiet op deze weg is 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was daar 70 kilometer per uur.

Agenten controleerden dinsdag op de Foarstrjitte in De Westereen. Van de 1038 passanten begingen er 241 een overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur. Dat was meer dan dertig kilometer per uur te snel. Op de Foarstrjitte ligt de limiet namelijk op 50 kilometer per uur.

Een 48-jarige bestuurder uit Tytsjerksteradiel werd dinsdag met een flinke snelheid geklokt op de Kommisjewei in Nijega. Ze reed daarna ook met hoge snelheid door de bebouwde kom in het dorp. Haar gemeten snelheid was 114 waar 60 is toegestaan. De politie vorderde haar rijbewijs in.

Woensdag moest een 56-jarige Leeuwarder zijn rijbewijs inleveren bij Garyo. Hij reed met een snelheid van 156 kilometer per uur over de Wâldwei, waar 100 het maximum is.

Woensdagmiddag stond het team met de laser bij wegwerkzaamheden op de A7 onder Folsgare. Daar is 90 kilometer per uur toegestaan. Twee automobilisten reden meer dan 40 kilometer per uur te hard; de laser registreerde snelheden van 136 en 138 kilometer per uur.