Filmhuis Bolsward vertoont Dolor y Gloria

BOLSWARD Filmhuis Bolsward vertoont donderdag ‘Dolor y Gloria (Pain and Glory)’ in Ons Gebouw. De film begint om 20.00 uur.

Dolor y Gloria is de nieuwe film van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar, waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Met mooie rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz.

Het verhaal: Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Dolor y Gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Ook pakte hij de EFA-award voor beste acteur. In Spanje ging de film aan de haal met maar liefst 7 Goya's. De film is genomineerd voor Oscar beste acteur en beste niet-engelstalige film.