Spelers, zangers en dansers gezocht voor Hid Hero en het referendum (aanmelden kan tot en met dit weekend)

BOLSWARD Tot en met dit weekend kunnen mensen die het leuk vinden om te acteren, te zingen of te dansen zich aanmelden voor de theaterproductie Hid Hero en het referendum dat in september wordt opgevoerd in de achtertuin van Het Weeshuis in Bolsward.

Vorige week werd bekend gemaakt dat Bolsward in september een bijzonder project gaat meemaken. Op de website www.hidhero.nl kan een auditieformulier worden ingevuld. Behalve mensen met een (verborgen) acteertalent worden zangers en zangeressen gezocht voor een projectkoor. Ook is behoefte aan dansers. De productie biedt eveneens ruimte aan een groep kinderen in de leeftijd van tien tot vijftien jaar.

Lees ook: Ambitieus theaterproject over ‘vergeten geschiedenis van Bolsward’ in achtertuin van het Weeshuis

Hid Hero en het referendum is een groot muziektheaterproject. De voorstelling kent een waargebeurde aanleiding die bij weinig mensen bekend is. In 1952 werd in de stad een referendum gehouden om te peilen hoe de plaatselijke bevolking dacht over Europese samenwerking. Samen met Delft was Bolsward uitgekozen voor zo’n referendum. In de bijzondere verhaallijn is ook aandacht voor Hid Hero. De dame die in 1553 Het Weeshuis stichtte.

Met het project komt een stuk vergeten geschiedenis tot leven. De voorstelling wordt in september tien keer opgevoerd. Door de combinatie van een bijzondere verhaallijn, speciale muzikale composities, decor, aankleding, figuratie én een kenmerkende omgeving wordt een bijzondere werkelijkheid gecreëerd. Het is laagdrempelig totaaltheater voor een breed publiek. Totaal kunnen zestig acteurs, (koor) zangers en dansers meedoen.