Maak van je tuin je eigen plekje dankzij deze tips

Aangeboden door: Hovenier-Weetjes.nl

Je tuin is je eigen groene oase van rust. Hier geniet je van warme zomerdagen en knusse avonden met vrienden en familie. Daarom is het zo belangrijk om jouw tuin op een uitnodigende manier in te richten. Hier vind je tips voor het creëren van een persoonlijke en sfeervolle tuin.

Creëer kleine zitplekjes

Je zorgt voor een knus gevoel door je tuin te verdelen in kleinere zithoekjes. Laat je een schutting plaatsen? Kies er dan voor om hier en daar een nis of hoek te creëren, waar precies genoeg ruimte is voor een tuinset of loungestoel. Kleed deze loungeplekken aan met mooie hangplanten, plaats een extra overkapping of ga voor een stijlvolle houten vlonder. Zo voelt je tuin minder kaal aan en heb je genoeg plekken om een boek te lezen, te zonnen of om te kletsen met dierbaren.

Maak je tuin uitnodigend voor dieren

Een tuin is niet compleet zonder fladderende vogeltjes. Zorg er daarom voor dat deze beestjes zich helemaal thuis voelen, bijvoorbeeld door genoeg vetbollen op te hangen in de winter. Ook broedkasten en vogelbadjes zijn onmisbaar. Ga je een nieuwe tuin aanleggen? Vraag je hovenier dan welke bloemen en planten populair zijn bij vogels en insecten. Egels zijn ook geliefde dieren voor in de tuin. Je verwelkomt ze door hier en daar een rommelig plekje te creëren met voldoende beschutting en nestmateriaal. Een beetje water en kattenvoer helpt ze de winter door.

Zorg voor warmte

In de zomer gaat er niets boven urenlang zonnen op je luie tuinstoel. Toch is dit niet het enige moment om van je tuin te genieten. Ook in de herfst en winter maak je jouw tuin uitnodigend. Dat doe je met behulp van voldoende warmte. Installeer een elektrische kachel, of voorzie je tuin van een knusse haard. Een vuurkorf doet het ook altijd goed, vooral in combinatie met warme dekentjes en een kop chocolademelk.

Geef je tuin een persoonlijke touch

De meeste tuinen zijn gevuld met bloemen en planten, dus wat maakt jouw tuin uniek? Je drukt je persoonlijke stempel op je achtertuin met behulp van kunst en accessoires. Ga voor een prachtig handgemaakt bankje of voorzie je tuin van een bijzonder waterornament. Ook accessoires aan de muur geven je achtertuin een persoonlijk tintje dat ervoor zorgt dat jij je helemaal thuis voelt.