Sc Bolsward (za) pakt punt tegen Delfstrahuizen

BOLSWARD De ziekenboeg van Sc Bolsward 9za) is al maanden aardig gevuld. Zo ook zaterdag tegen de nummer vier Delfstrahuizen. Daarnaast waren er enkele spelers verhinderd wegens werk. Desalniettemin was er toch hoop op een goed resultaat voor de mannen van trainer Nijholt.

Delfstrahuizen liet het eerste kwartier van deze niet fraaie maar wel onderhoudende wedstrijd zien dat hun hoge klassering geen toeval is. Het gevaar van de wit-zwarten zit hem vooral voorin met snelle spitsen die dan ook vaak werden gezocht. Toch wist Bolsward zich goed te herstellen. De vier Bolswarder verdedigers, met Maxime Mulder als leider, speelden een geconcentreerde wedstrijd. Was de verdediging de eerste wedstrijden het zorgenkindje, nu ‘staat het’.

Bolsward kwam echter moeizaam tot goede aanvallen. Pas na 33 minuten werd de thuisclub enigszins gevaarlijk door Bart Gietema. Na de corner schoot Alexander Wiersma hard over. Net voor rust bediende diezelfde Wiersma met een prachtige pass de snelle Robin Hendriks die onterecht werd afgevlagd. Doelman Paul de Bruijn had evenals zijn collega aan de andere kant amper moeilijke situaties voor zijn doel.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Delfstrahuizen zocht wederom (te) veelvuldig de lange bal en was onzorgvuldig in de passing. Bolsward speelde gedreven, kwam er vaak aardig uit, maar creëerde geen echte kansen. Een echte 0-0 wedstrijd, al kreeg Bolsward in de vijf minuten blessuretijd nog drie goede mogelijkheden. Eerst schoot rechterspits Robin Hendriks net iets te slap in na een prima counter met de sterke Tom Lindeboom in een hoofdrol en in de 94e en 95e minuut kapte Alexander Wiersma zich twee keer knap vrij en vond hij evenzovele malen de keeper op zijn weg.

Zo eindigde deze wedstrijd in 0-0, een eindstand waar beide trainers wel vrede mee konden hebben, al was Bolsward o zo dichtbij een overwinning en speelde het een gedegen wedstrijd.