Arjen Bogaard kopt Sc Bolsward (zo) naar verdiende overwinning op ONB

BOLSWARD SC Bolsward heeft zondag een overwinning behaald in Drachten tegen ONB. Het team van oefenmeester Arnold Haanstra keek tot ongeveer de 75e minuut tegen een 1-0 achterstand aan en de Drachsters waren niet van plan de onverwachte voorsprong uit handen te geven.

Met man en macht werd er verdedigd en weinig weggegeven. Toch werd de Blauw-Witte muur gesloopt. Eerst door Roy van Haijum en later door 'goudhaantje' Arjen Bogaard. Het was ook niet meer dan verdiend want de Bolswarders waren de bovenliggende partij.

Vanaf minuut één was Sc Bolsward de betere ploeg. Aanvoerder Mounir Bouasrar zag zijn kopbal net naast gaan. Ook kreeg Sc Bolsward diverse corners op rij die werden steeds voor de 'pot' gegooid met als resultaat dat de 'reuzen' van ONB als winnaar uit de strijd kwamen. Daar moest het team van Arnold Haanstra het dus niet van hebben. De thuisploeg verdedigde op rij en voor Sc Bolsward was het moeilijk om daar doorheen te voetballen. Het was zelfs de thuisploeg die tegen de verhouding in bij de tweede counter scoorde middels Hylke Bakker: 1-0. De stellingen werden nóg meer betrokken en voor Sd Bolsward werd het alleen maar problematischer.

Na de thee kwamen twee verse krachten binnen de lijnen. De licht geblesseerde Osman Bozkurt werd vervangen door van een blessure terugkomende Harmen Anema. En even later kwam Arjen Bogaard in het veld. Sc Bolsward bleef voor een beter resultaat strijden en het was Roy van Hijum die de gelijkmaker produceerde: 1-1.

Het werd nog mooier voor de Bolswarders toen Bogaard op een perfecte voorzet van Lorenzo Lemmers de winnende treffer snoeihard tegen het net kopte:1-2. Sc Bolsward klimt na de winst een plekje op de ranglijst en staat nu vierde.