Teleurstellend resultaat Sc Bolsward (za) tegen HJSC

BOLSWARD Met de goede uitwedstrijd in het achterhoofd (2-3 winst) ging Sc Bolsward met veel vertrouwen de thuiswedstrijd tegen H.J.S.C. (Hommerts-Jutrijp) tegemoet. Bij winst zou Sc Bolsward de aansluiting met de middenmoot behouden in de vierde klasse.

Bolsward kwam energiek uit de startbokken. Bart Gietema schoot na dertig seconden hard over en de tegenstander werd direct vastgezet. Helaas kreeg dit goede begin geen vervolg. In de zeventiende minuut verspeelde Maxime Mulder de bal en de laatste man herstelde dit met een forse overtreding in het strafschopgebied. De verder erg matig leidende scheidsrechter, die het spel voornamelijk vanuit de middencirkel bestuurde, kon niet anders dan een strafschop toekennen die onberispelijk door Pieter Wiersma werd binnen geschoten: 0-1.

Hierna ontspon zich een merkwaardig schouwspel waarbij de bal vaak wild heen en weer werd getrapt zonder ook maar enig vooropgezet plan. Veelvuldig werd de bal blind over de zijlijn getrapt. Een fraaie kopbal van Gietema (hard over) na een vrije trap van Alexander Wiersma waren de Bolswarder hoogtepunten van de eerste helft.

Na rust werd het allemaal iets beter, mede door de invalbeurt van Willem Jan Postma die vaak aan de basis stond van de aanvallen. In de 62e minuut schoot diezelfde Postma hard naast. Twee minuten later was het dan toch raak na een prima opgezette aanval: pass van Tom Lindeboom, overstapje Bart Gietema en een beheerst schot van Alexander Wiersma.

H.J.S.C. kwam er niet meer aan te pas, maar echte kansen creëerde de thuisclub niet. Een schot van Marvin Dijkstra werd door de uitstekende goalie van de gasten gepareerd en ook Postma kwam niet tot scoren. H.J.S.C. werd nog een paar maal gevaarlijk uit vrije trappen. Eerst na een grove en onbesuisde charge van Jelle Huitema net buiten het strafschopgebied (Huitema kwam met geel goed weg) en een vrije trap van een metertje of vijfendertig die snoeihard over werd geschoten. Zo eindigde deze zeer teleurstellende wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Valt nog te melden dat invaller doelman Paul de Bruijn een foutloze wedstrijd keepte.