Beide eerste elftallen Sc Bolsward onderuit

BOLSWARD Voor de eerste elftallen van de zaterdag- en de zondagtak van Sc Bolsward stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Dat werd voor beide geen succes: Zowel de Waterpoort Boys als de Wilper Boys wonnen, al dan niet terecht, van de Bolswarders.

De ploeg van trainer Jacky Nijholt reisde zaterdag zwaar gehavend -acht spelers waren om verschillende redenen afwezig- af naar Sneek voor hun competitiehervatting. Daar kon het geen vuist maken, zoveel werd al snel duidelijk. Al binnen tien minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg na een goal van Tarek Hamdi en een eigen doelpunt. Nog voor rust kregen de Bolswarders een penalty tegen. Deze werd benut door Robert Minks, die de score naar 3-0 tilde. Een kwartier voor tijd redde debutant Robin Hendriks met een fraaie treffer de eer voor de bezoekers.

Sc Bolsward zondag kreeg de ongeslagen koploper op bezoek, Wilper Boys, net over de grens met Groningen. De eerste helft begon vrij vlak en speelde zich voornamelijk af op het middenveld, met zo nu en dan een speldenprik richting de beide goalies. Alleen een ziedend schot van Ruben Jellesma ging rakelings langs de goal van de prima keepende Eddie Dijkstra. De thuisclub had in die fase optisch een overwicht zonder echt gevaarlijk te worden.

De tweede helft had een zelfde spelbeeld. Ook toen was er geen vuiltje aan de lucht voor het van team van Arnold Haanstra. Juist in die fase sloegen de gasten toe. Wytze Numan tekende voor de op dat moment niet geheel terechte openingstreffer voor de gasten.

Het werd er voor de thuisclub niet echt beter op toen eerst de goed spelende Romano Perridon het veld geblesseerd moest verlaten, niet veel later gevolgd door Ruben Jellesma. In het restant van de wedstrijd veel theater en ophef van beide kanten. De Bolswarders hadden recht op een strafschop, maar de arbiter wuifde een handsbal van de gasten weg. Gescoord werd er niet meer.

Met een winstpartij was de thuisploeg gestegen naar de derde plaats, nu zakt het juist een plaatsje naar plek vijf.