Jaarlijkse Stryk Ta toernooi bij damclub De Skyfkes

BLAUWHUIS - Damclub De Skyfkes organiseerde vrijdag het jaarlijkse Stryk Ta toernooi in clubhuis SieSa. Hoofdsponsor Handelsonderneming Jappie Zeinstra uit Blauwhuis vond het weer ‘een goede zet’ om de prijzen beschikbaar te stellen. Met 25 deelnemers was het clubhuis gezellig gevuld met dammers uit alle windstreken.

Iets na zevenen opende kersverse voorzitter Jappie de Jong de avond en maakte de indeling bekend. De strijd om de overheerlijke oranjekoeken van bakkerij Popma kon losbarsten.

Er werd gedamd in 6 groepen waarvan één groep van 5, elk met 40 minuten op de klok. Bauke Dijkstra was ingedeeld in de Ereklasse, volgens hem veel te hoog, maar hij kon het goed bijhouden en haalde zelfs tegen Teake Kooistra een dam via een mooie combinatie. Helaas mocht dit niet baten. Teake Kooistra werd ongeslagen eerste in de Eareklasse, gevolgd door Tjerk Wijbenga.

In de Hoofdklasse A, waren er 2 groepen. In groep I ging Dicky van der Meer met de oranjekoek naar huis. Tweede werd Bernard Kroon. In groep II werd Manfred de Wolff ongeslagen 1e, voorJappie de Jong. De gebroeders Fedde en Klaas Wiersma gingen zonder oranjekoek naar huis.

De 1e klasse bestond uit 5 deelnemers die met elk 25 minuten op de klok damden. Hilariteit alom toen Herman Terwisscha van Scheltinga een klassieker toepaste. Hier won Leo Altena, Herman Terwisscha van Scheltinga werd tweede,

In de 2e klasse was Beke Haanstra uit Oudega (swf) oppermachtig. Ongeslagen ging Beke met de oranjekoek naar huis. Tweede werd Michiel Zeinstra.

In de 3e klasse was er geen kruid gewassen tegen Wiebren Ykema, met 3 winstpartijen werd hij eerste. Harry Zeinstra (Parrega) had al 2 jaar geen partij gedamd. Net als vroeger wist bij alle partijen in tijdnood te komen. Het kenmerkende geram op de klok bracht hem 2 winstpartijen en een verdiende 2e prijs.