Het Patershuis in Bolsward opent culturele huiskamer

BOLSWARD - De deuren van de huiskamer in Het Patershuis in Bolsward gaan sinds deze week regelmatig voor verschillende culturele ontmoetingen. Bezoekers kunnen aanschuiven bij huiskamervoorstellingen en huiskameroptredens en mee-eten met Soep op Zaterdag. Allemaal kleinschalig en met als doel om elkaar te ontmoeten tijdens culturele activiteiten.

Kirsten Dijk en Léon Slootjes hebben drie jaar geleden met het gezin, hun intrek genomen in het pand aan de Grote Dijlakker 40 in Bolsward. Mensen met elkaar verbinden door middel van cultuur is iets waar Kirsten zich haar hele leven al mee bezighoudt. Vanaf de danslessen die zij op jonge leeftijd verzorgde, tot de theatervoorstellingen en cultuurprojecten die Kirsten in verschillende delen van het land heeft neer gezet, nadat zij is afgestudeerd als theatermaker. Nu is het tijd om vanuit de eigen huiskamer in Bolsward aan de slag te gaan.

Het Patershuis heeft een voorjaarsprogramma waarbij er iedere maand iets te zien of te horen is in de huiskamer. Het huiskamerconcert van de Beatles Session op 19 en 25 januari is inmiddels al vol.

Op 15 februari kunnen bezoekers komen kijken naar de voorstelling ‘Wankel Evenwicht’ van theatergroep Kortsluiting. Hierin staat de mantelzorg centraal, herkenbaar voor velen en heel mooi neergezet door deze groep.

14 maart is er de opening van een expositie en een huiskamerconcert van jonge talenten met het thema Pop up Girls; een ode aan de jonge vrouw.

Tenslotte zijn er op 18 april verschillende eenakters te zien in de huiskamer, met het thema 75 jaar vrijheid, verhalen over de oorlog. Deze eenakters gaan onder andere over de oorlogsjaren in Bolsward. Kirsten schrijft de eenakters zelf, met hulp van verhalenvertellers uit Bolsward die hier kennis van hebben. Belangstellenden die nog mee willen spelen, kunnen zich melden.

Voorafgaand aan een voorstelling op zaterdag kunnen bezoekers aanschuiven bij de Soep op zaterdag. Eerst samen eten en dan naar de voorstelling kijken is het motto.

Belangstellenden die willen komen kijken, dienen een plekje in de huiskamer reserveren, want de ruimte is beperkt. Er is geen kaartverkoop, wel worden de gasten gevraagd om een vrijwillige bijdrage ‘zodat we onze activiteiten kunnen blijven voortzetten’.

Meer informatie op patershuisbolsward.nl.