3 tips om je woningwaarde te verhogen

Aangeboden door: HomeDeal

Wil je genieten van meer leefruimte thuis, je woning aanpassen naar je eigen voorkeur of een investering doen in je eigen huis? Het zijn allemaal voorbeelden waar je zowel voldoening uithaalt, als een waardeverhoging van je woning. Alleen welke mogelijkheden zijn er om dit te doen? Je leest in dit artikel vier tips om de waarde van je woning te vergroten.

Tip 1: Creëer meer leefruimte 

Door een vergroting van de totale oppervlakte, verhoog je altijd de waarde van je woning. Er zitten alleen wel verschillen in waar je woont, zo heeft een vergroting in het centrum van Geldermalsen meer waarde dan op het platteland. Er zijn verschillende manieren om je woning te vergroten. Voorbeelden hiervan zijn serres, garages, bijkeukens of dakkapellen. Uiteraard hebben deze aanpassingen niet allemaal dezelfde impact op de waarde van je huis. Zo stijgt de waarde sneller door het bouwen van een garage dan bij het plaatsen van een dakkapel. Dit heeft te maken met de grootte van de investering. De prijzen van kunststof dakkapellen zijn lager dan de prijzen voor het plaatsen van een garage. Houd hierbij dus in gedachten dat een hogere investering een hogere waardeverhoging oplevert. 

Tip 2: Verduurzaam je woning

Op het moment is verduurzaming een belangrijk onderwerp in de wereld. Veel mensen zijn ermee bezig, zowel landen als bedrijven en particulieren. Er zijn manieren waardoor jij ook een steentje bijdraagt, bijvoorbeeld door je woning te verduurzamen. Hierbij denk je aan manieren om het gebruik van fossiele brandstoffen te verlagen en de mate van zelfvoorziening te verhogen. Plaats bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak of gebruik een warmtepomp om je woning te voorzien van warm water. Naast het feit dat je meehelpt aan een verbetering van de wereld, verbetert ook de waarde van je woning. Een andere bijkomstigheid is dat je je woning aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers.

Tip 3: Geef de gevel een opknapper 

Deze tip mag niet ontbreken in het rijtje, omdat je gevel een grote impact heeft op de uitstraling van je woning. Wanneer de gevel al een tijd niet meer is schoongemaakt, krijgt de woning een oude en vieze uitstraling. Als je gevel wel goed schoongemaakt is, ziet je huis er mooi en goed onderhouden uit. Dit heeft als gevolg dat de waarde van je woning tot wel 5% stijgt. Het reinigen van je gevel is op verschillende manieren te doen, hierbij draait het vooral om van welk materiaal je gevel is. Het is niet mogelijk om zomaar overal de hogedrukspuit op te zetten, vooral bij poreuze materialen zoals stucwerk of kalksteen, is de kans op beschadiging erg groot. Twijfel je of het mogelijk is om de gevel zelf schoon te maken of krijg je de viezigheid niet weg? Schakel dan een gevelreiniger in zodat je zeker weet dat de schoonmaak goed gaat. Daarnaast is het een aanrader om ook direct je dak te reinigen, wanneer je bijvoorbeeld nog vieze dakpannen hebt, oogt het huis nog steeds minder.