Protest in voetbaltenue tegen Lidl in Bolsward

De spelers en bestuurders van SC Bolsward komen in beweging tegen de mogelijke vestiging van een Lidl aan de Snekerstraat in Bolsward. De voetbalvereniging vindt dat de gemeente Súdwest-Fryslân beter moet nadenken over de inrichting van de rest van het gebied, alvorens een vergunning af te geven.

Op 11 februari reist de club in voetbaltenue af naar het Bestjoershûs in Sneek, waar de raadscommissie bijeenkomt. SC Bolsward heeft zelf groeiplannen: de club wil gaan voetballen op het dak van de nieuwe Aldi.

De club is het niet eens met de ‘stroomversnelling’ waar het Lidl-plan in is beland. Tijdens de commissievergadering van 7 januari was voorzitter Arno Wip van de voetbalvereniging ook al aanwezig. Hij heeft daar ook met wethouder Gea Wielinga gesproken. „Ze heeft toen aangegeven dat er voor de commissievergadering van 11 februari nog een afspraak met de omwonenden en de club zou komen, maar die afspraak staat tot op heden nog niet”, aldus Wip.

Bestuurder Hajo Osinga voegt toe: ,,SC Bolsward is niet tegen de vestiging van een supermarkt. Wij zijn vóór toetsing van alle plannen aan een integrale gebiedsvisie zoals beloofd door de wethouder."