Friese turntitels voor Bolswardse Amber (14) en Noa (11) uit Exmorra

HEERENVEEN Amber Wiersma (14) uit Bolsward is zaterdag Fries kampioen turnen geworden op de provinciale kampioenschappen in Heerenveen. Zij deed dit in de categorie ‘Junior C’.

Na het optellen van de scores van de vier onderdelen -sprong, brug, balk en vloer- bleek de turnster uit Bolsward overtuigend de beste.

Het gat met de nummer twee was zeven punten. Met haar totaalscore -47.100- is Amber ook kampioen van districtskampioen van de drie noordelijke provincies.

Noa de Boer

In een andere leeftijdsklasse was er de Friese titel voor Noa de Boer (11) uit Exmorra, Zij won goud in de categorie jeugd N2. 

Noa begon de wedstrijd uitstekend met een eerste plaats op sprong. Met een prachtige “Tzukahara” techniek wist ze hierbij de jury te overtuigen. Balk en brug zijn over het algemeen wat mindere onderdelen, maar Noa overtrof haarzelf door op balk haar beste oefening tot nu toe te turnen. ,,Dit is me op de training nog nooit gelukt”, was haar reactie. In haar afsluitende vloeroefening liet ze prachtige sprongen zien daarmee ze de winst veilig stelde.

Met deze prestatie heeft Noa zich ook geplaatst voor de kwartfinale van het Nederlands kampioenschap.