Folkert-Hans Tolsma muzikale gast op nieuwjaarsconcert Crescendo

BOLSWARD - In De Klameare in Workum is zaterdag 18 januari het traditionele nieuwjaarsconcert van Crescendo. Speciale gast van deze avond is Folkert-Hans Tolsma, een muzikant in hart en nieren. Met zang, trompet en saxofoon zorgt hij ervoor dat elke gelegenheid uniek en onvergetelijk wordt, zo ook het nieuwjaarsconcert.

Naast deze gastmuzikant is ook het gemende zangkoor ‘Sjongsum’ van de partij, evenals het jeugdorkest van Crescendo, de Notenbrijbekken.

Zangkoor Sjongsum is zeker geen onbekende in Workum. Onder leiding van hun dirigent Marco Rypma zingen ze een veelzijdig repertoire. Van klassiek tot pophits, alles durven ze aan. De vaste samenstelling van het koor is deze avond speciaal aangevuld met een enthousiast projectkoor, bestaande uit zangers en zangeressen vanuit heel Fryslân.

Het leerlingenorkest De Notenbrijbekken mag zeker niet ontbreken op het nieuwjaarsconcert. Vol enthousiasme spelen, klappen, zingen en dansen ze met elk nummer wat ze spelen mee. Speciaal voor de gelegenheid is het orkest aangevuld met leerling-muzikanten van alle basisscholen uit Workum, die op verschillende instrumenten spelen.

Crescendo brengt deze avond een zeer veelzijdig repertoire, van klassiek tot pop. Alles onder enthousiaste begeleiding van dirigent Guus Pieksma.

De Klameare is om 19.30 uur geopend en het concert begint om 20.00 uur.