Volleyballers Sneek verliezen van Apollo 8 uit Borne

SNEEK - Knokkend konden de volleybalsters van VC Sneek lang meekomen met Apollo 8. Teveel fouten braken de Friezen echter op. Sneek verloor met 1-3.

De volleybalsters van Sneek startten sterk tegen Apollo 8 uit het Twentse Borne. De vrouwen van trainster Henriëtte ter Steege pakten al snel een 12-6 voorsprong. Het spel was rommelig, maar Apollo had de ploeg duidelijk nog niet goed staan.

Toch kwamen de Twentenaren gedurende de set steeds een beetje dichterbij. Sneek hield tot 23-22 een voorsprong, verloor de set echter alsnog met 25-27. In de tweede set stond Sneek lange tijd achter, maar nam de leiding over op 16-15. Daarna ging het lang gelijk op. Toch trok Apollo wederom aan het langste eind. Setstand 22-25.

Sneek begon de derde set wel weer goed. Liep uit naar 14-10 en kon de voorsprong nu wel houden en uitbreiden naar 20-12. Apollo kroop terug naar 22-17. Sneek kon het nu wel afmaken en pakte de set met 25-23.In de vierde set zakte Sneek weer terug. Apollo liep al snel uit naar 8-14. Sneek had zich leeg geknokt en kon niet meer aanhaken. Apollo won de laatste set met 14-25 en de wedstrijd met 3-1.

Trainer Henriette ter Steege : “Ik ben er ziek van, het scheelt zo weinig en de wil om te winnen is zo groot. We missen nog net een klein stukje en moeten meer risico’s nemen en lef tonen. We moeten ook reëel blijven en credits geven aan de tegenpartij, zij tonen lef en maken het af. Nu is er de emotie, morgen is er weer een nieuwe dag. We komen van ver, het zit erin, we werken hard en moeten het samen doen!”.

Routinier Roos van Wijnen voelde frustratie: ,,Het scheelt telkens maar een paar punten. We staan voor en worden dan voorzichtig, drukken niet door. Misschien is het mentaal. Er gaan op zo’n moment verschillende dingen mis. Het ligt niet aan één ding. We leveren de ballen voor 70% aan bij de tegenstander die er zelf wel volle bak voor gaan”.