De stad vol kerstmannen tijdens de eerste Bolswarder Santarun

Bolsward - De eerste Bolswarder Santarun staat zaterdagmiddag 14 december 2019 op het programma. BAC, LAB en Rotary Bolsward hebben de handen ineengeslagen om het evenement te organiseren. De deelnemers aan de Bolswarder Santarun lopen in een kerstpak voor het goede doel.

Dit jaar is het goede doel de Voedselbank in Bolsward. Een Santarun is een korte wandel- en hardlooptocht van ongeveer 2,5 kilometer door het centrum van Bolsward. Deelnemers hebben allemaal een kerstpak aan. Vanaf de start bij de Wijnberg is een route uitgestippeld, die duidelijk aangegeven is.

Een kerstpak - tevens het ‘startbewijs’ - is verkrijgbaar bij Rotary Bolsward, A.P. van der Feer, Hema, Etos, Primera en Optiek Peter en Es-ster. Een pak voor een volwassene kost 15 euro en een kinderpak 10 euro. Alleen lopers met een pak kunnen meedoen. Naast een pak ontvangen deelnemers een medaille na afloop, een drankje en een lot voor de verloting, waarbij leuke prijzen zijn te winnen.

Om half twee is de start op het Marktplein. Dan verzorgt fysiotherapeut Wybertha Brouwer een warming-up voor de deelnemers. Tijdens de warming-up draait dj Sjoerd Vellinga alvast wat opzwepende muziek. Het startschot zal gelost worden door een bekende Bolswarder, wie dat is houdt de organisatie nog even geheim.