Lidl in Bolsward een stapje dichterbij met presentatie van nieuw plan

Bolsward - De komst van een Lidl naar Bolsward zorgt al een aantal jaar voor gesteggel in Bolsward. Er was een plan, maar dat moest terug naar de tekentafel toen bleek dat er niet genoeg rekening was gehouden met parkeerruimte en het groen rondom het oude pand van Garage De Jong aan de Snekerstraat.

In het donderdag gepresenteerde plan is de infrastructuur verbeterd, de herbouw van het vervallen tramstation staat nog overeind en het plan voor een parkeerdek op de supermarkt is geschrapt. Ook is er meer ruimte voor het groen.

Middels een motie in de gemeenteraad is destijds gevraagd om een integrale gebiedsvisie op te stellen. Dat is gedaan door adviesbureau KAW en het Lidl-plan is hier vervolgens op aangepast.

Afgelopen donderdag werd het nieuwe plan voorgelegd aan omwonenden en dat leverde volgens Ellen Dekkinga, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij de gemeente Súdwest-Fryslân, reacties op die positiever waren dan voorgaande keren. „Maar natuurlijk kwamen er wel reacties vanuit de ‘sporthoek’”, stelt Dekkinga. „De voetbalclub heeft natuurlijk een heel ambitieus plan ingediend, dus we zitten met twee plannen voor hetzelfde gebied. Maar we moeten ook realistisch zijn: het plan van de Lidl is al een flink aantal stappen verder.”

Sc Bolsward in het nauw

De informatiebijeenkomst over het nieuwe Lidl-plan stemde sc Bolsward niet vrolijk. Door het plan komt de club in een lastig parket te zitten, stelt voorzitter Arno Wip. „Wij komen nu in de knel met ons plan. Heel zuur om daar zo achter te komen.”

Door de komst van een Lidl naar het pand aan de Snekerstraat komt het ambitieuze plan van sc Bolsward, om te voetballen op het dak van een nieuw te bouwen Aldi, in het gedrang.

De club overweegt nu andere stappen. „Misschien moeten we maar een petitie starten. We moeten mensen zo ver krijgen dat ze er iets van gaan vinden.”

Dekkinga begrijpt de zorgen, maar roept ook op tot realisme. „We gaan niet wachten op een plan, terwijl een ander plan al veel verder is.”

Marissa de Jong.