Sc Bolsward (za) pakt in slotfase onverwacht punt tegen Q.V.C.

Bolsward - Het zat sc Bolsward (za) deze competitie vaak niet mee, ook vorige week tegen Creil wist Bolsward de progressie in voetballende zin niet om te zetten in punten. Dan mag het ook wel eens meezitten zoals afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen de nummer zes van de 4e klasse A: de Quick Valken Combinatie (Q.V.C.) uit Stavoren.

Bolsward miste de net vader geworden spits Marvin Dijkstra. Daartegenover stond de terugkeer van de lang geblesseerde Maxime Mulder, die centraal in de verdediging de plaats innam van Otte van der Goot.

De mannen van coach Ype Haytema startten sterk, al was het Bart Gietema die na zeven minuten spelen de grootste kans kreeg. Gietema schoot voorlangs. Hierna drong het fysiek sterke Q.V.C. de Bolswarders ver terug. Het was de razendsnelle rechtsbuiten en Bolswarder plaag Hidde Plantinga die na dertig minuten laag raak schoot: 0-1. Even later wist de foutloos keepende Kevin Huizinga knap te redden op een Stavorense inzet, maar in de 45e minuut was hij volstrekt kansloos toen Jitse Bron de bal hard in het net pegelde na een prima voorzet van Plantinga: 0-2.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een beter Q.V.C., dat een fraai buitenspeldoelpunt afgekeurd zag worden, zette de toon en Bolsward kwam er sporadisch uit. Een afstandsschot van de van een blessure herstelde Willem-Jan Postma schampte de kruising. Kansen waren er amper en het duurde tot de 85e minuut tot Marc Dijkstra door de groen-witte verdediging slalomde en fraai raak schoot: 1-2.

Deze treffer gaf hoop voor een opportunistisch slotoffensief. In de 90e minuut kopte Bart Gietema na een vrije trap fraai raak. Scheidsrechter Albada keurde deze ogenschijnlijk zuivere goal toe, maar trok zijn beslissing in na overleg met de assistent-scheidsrechter, die buitenspel had geconstateerd. Een uiterst discutabele beslissing die heftig werd betwist.

In de hectische slotfase mocht Gietema – nu wel in buitenspelpositie – alleen op de Q.V.C.-doelman af. Na drie schijnbewegingen schoot de Bolswarder topscorer beheerst raak: 2-2. Op de heftige vlagsignalen van de grensrechter weigerde de scheidsrechter in te gaan en zo kreeg Bolsward een onverwacht punt in een matige partij voetbal.

Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Tollebeek.