Blauwpoortsbrug na drie maanden weer ‘open’

Bolsward - Verkeer kan eindelijk weer over de Blauwpoortsbrug in Bolsward rijden. Na drie maanden van onderhoud werden de hekken dit weekend verwijderd.

In die periode werden noodzakelijke herstel- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het ging om een reparatie aan de aanbrug. Dat is het gedeelte waar het brugdek ‘in valt’. Door betonrot kon dat deel zijn functie niet meer vervullen. Aan het aanzicht van de brug is verder niets veranderd.

De uitvoerder Oosterhof Holman verwachtte drie maanden nodig te hebben voor de klus, als het weer een beetje zou meewerken. Dat is dus gelukt.

De stremming van de brug zorgde voor een flinke omleiding voor auto- en fietsverkeer en voetgangers. Wie met de auto vanaf knooppunt Marnezijl in de binnenstad wilde geraken, moest omrijden via de Gysbert Japicxlaan. Vooral voor het busverkeer werd de route een stuk lastiger: de haltes 1e Hollandiastraat, Bargefenne en Stoombootkade vervielen en er moest een stuk over de snelweg gereden worden om uiteindelijk bij het busstation uit te komen.

Wellicht is een dergelijke omleiding binnenkort weer nodig, wanneer er een test met eenrichtingsverkeer gedaan wordt in het centrum van Bolsward. Van 2 tot en met 27 maart kunnen automobilisten alleen vanaf de Snekerpoort via de Jongemastraat en de Marktstraat het centrum bereiken.