Gedeputeerde De Rouwe gaat amateurclub SC Bolsward adviseren: zaterdag of zondag?

Gedeputeerde Sander de Rouwe uit Bolsward gaat de komende tijd leiding geven aan de procesgroep die een advies moet uitbrengen over de toekomst van het prestatievoetbal bij voetbalclub SC Bolsward: gaan ze op zaterdag of op zondag voetballen?

Al lange tijd wordt er binnen de club met het vraagstuk geworsteld. Tijdens de vorige ledenvergadering bleek zelfs dat een enquête onder de zondag- en zaterdagspelers mislukt was: uit een eerste enquête was een andere uitslag gekomen dan de tweede, door het bestuur geinitieerde, enquête. Daarop werd besloten de enquête(s) ongeldig te verklaren en, zoals voorzitter Arno Wip het noemt, ,,gewoon het originele plan weer op te pakken”.

De Rouwe zal als onafhankelijk voorzitter leiding geven aan de procesgroep die het bestuur gaat adviseren over de keuze voor zaterdag of zondag als ‘prestatiedag’ voor het herenvoetbal. Dit op basis van het door de leden goedgekeurde plan.

De gedeputeerde is van zichzelf geen ‘voetbalman’. ,,Dat is precies wat we nodig hadden”, zegt Wip. ,,Een bestuurslid kwam hem tegen op het voetbalcomplex en heeft het hem toen gewoon gevraagd. Tot onze verbazing stond hij er heel positief tegenover.”

,,Hij is natuurlijk een Bolswarder, dus hij zei: ‘Ik wil graag wat voor de club betekenen’.”

Een CDA-man die de keuze moet maken tussen zaterdag of zondagvoetbal? Wip lacht: ,,Daar laat hij zich natuurlijk niet door beïnvloeden. Hij heeft vooral veel ervaring met dit soort processen en ik ben nu al onder de indruk van ‘m, hij heeft al een hele planning gemaakt.”