On-man-shows rond pakjesavond

SNEEK - Huub Stapel en Tineke Schouten treden rondom pakjesavond op in Theater Sneek. Daarnaast de verleiders, Chris Hinze en de Jouster fanfare

Huub Stapel is dinsdag 3 december solo te zien met de wervelende one-man-show Het Huwelijk, geschreven door Haye van der Heijden (script Mannen komen van Mars, Brouwen van Venus). Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk…

De warmte en gezelligheid rond 5 december zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom organiseert Theater Sneek samen met Tryater Rûnom, op 4 december voorafgaand aan de voorstelling Raze om protters, pakjesavond voor iedereen die graag Sinterklaas wil vieren, maar er om bepaalde redenen geen gelegenheid toe heeft. Op vertoon van een kaartje voor de voorstelling is pakjesavond gratis toegankelijk. Met snert, warme choco en strooigoed.

Tineke Schouten brengt vrijdagavodn met Highlights een theateravond gevuld met alleen de beste van de beste typetjes, sketches, grappen en liedjes. Legendarisch en toch steeds weer verrassend. Highlights was vorig seizoen al avond na avond uitverkocht; dit seizoen gaat Tineke onvermoeid verder. Ze put dan ook uit een carrière van meer dan 35 jaar vol tijdloze hoogtepunten, aangevuld met nieuw materiaal.

De verleiderszaterag in Theater Sneek maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn de verleiders female: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame. Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo, ze komen allemaal aan bod.

Chris Hinze speelt zaterdagavond in de Noorderkerkzaal Incredible India. Daarvoor reisde de fluitist, componist en reiziger maandenlang door India, waar hij sinds 1974 kind aan huis is. In dat jaar kreeg hij Bansuri fluitles in Bombay van de legendarische meesterfluitist Ragunath Seth.

In het programma Fiere Ferhalen met de Jouster fanfare komen zondag om 14.00 en 18.00 uur indrukwekkende vluchtverhalen muzikaal tot leven. Er wordt een, speciaal voor de fanfare geschreven, compositie Days of Anger ten gehore gebracht. Dit wordt live ondersteund met beelden van de zandtovenaar. Verder leveren Khalid Bechir and friends (saz) en een professioneel trio van het Prins Claus conservatorium (piano, cello, trompet) een prachtige bijdrage. De apotheose aan het slot van het concert zal deze samenwerking bevestigen.